Építők háza

Építőipari kivitelezés

Nyílászáró gyártás és forgalmazás

Bemutatás

BEVEZETŐ

A nyílászáró az épület fontos esztétikai eleme, meghatározza az épületről alkotott első benyomásainkat a külső és belsőharmónia szempontjából. Cégünk egyik fő profilja a fa- és műanyag ajtók, ablakok, valamint árnyékolástechnikai- és egyéb kiegészítők forgalmazása, beépítése. Igény esetén egyedi nyílászárók gyártását is vállaljuk.

Célunk, hogy a nyílászárók hosszú távra jelentsenek megoldást, energiatakarékosak legyenek, ne deformálódjanak, tökéletesen záródjanak, az egészségre ártalmas ólmot ne tartalmazzák.

MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK

A műanyag nyílászárók tok és szárnykerete fokozottan ütésálló, savaknak, tisztítószereknek ellenálló, színtartó PVC profilból készül. A műanyag profil rendkívül pára- és nedvességtűrő, anyaga nem gyúlékony.

JELLEMZŐI

 • Gazdag profilkínálat:
  A formaválasztékot jellemző szinte korlátlan lehetőségek nagyban hozzájárulnak a ház látványos, esztétikus megjelenéséhez.
 • Nagy színválaszték:
  A profilokat fehér (RAL 9016) színben gyártjuk. A profilok felületére kasírozott fólia a piaci igényeknek megfelelően 27 színben áll rendelkezésre.
 • Környezetbarát ólommentes profil:
  Fokozott ütésállóságú, napfény- és időjárásálló PVC bázisú extrúziós technológiával előállított profil.
 • 6 illetve 8 légkamra:
  A kamrák elrendezése és méretet biztosítja a legkedvezőbb műszaki paramétereket.
 • 90 mm beépítési mélység:
  A megnövekedett profil keresztmetszet következtében nagyobb a csavaró-, hajlítószilárdság, és nagyobb a hegesztett sarkok szilárdsága is.
 • Rejtett elhelyezésű gumitömítések:
  Nem zavarják az üvegen való áttekintést
 • Nagy hanggátlás biztosítása :
  Rétegezéstől függően több, mint 45dB zajcsillapítás is elérhető
 • Könnyű tisztántarthatóság:
  A profilok magas fénye miatt a lerakódó szennyeződés könnyen eltávolítható
 • Nagyfokú biztonsági üvegek alkalmazása:
  a 40 mm-es rétegvastagságú üveggel a magasabb biztonsági fokozatok is teljesíthetők, továbbá a profilokhoz masszívabb záralkatrészek illeszthetők
 • Díszíthető üvegmező:
  Az üvegek közé zárt álosztók helyezhetők el többféle színben és méretben, illetve az üveg külső felületeire való ragasztással is elhelyezhetünk díszítést
 • Árnyékolástechnika széles választéka:
  Zsalugáterek, redőnyök, reluxák, rollnik, szalagfüggönyök széles skálája áll rendelkezésre
 • Könyöklők, párkányok:
  Különböző anyagú, színű és szélességű könyöklőket szereltehet fel nyílászáróira

 

FA NYÍLÁSZÁRÓK:

Az általunk gyártott és forgalmazott hőszigetelő nyílászárók műszaki paramétereiket tekintve kiválóan alkalmazhatók bármely lakó-, iroda-, közösségi- és ipari épületeknél a tervezői megkötések figyelembevételével. A nyílászárók ÉMI minősítéssel, a bejárati ajtók MABISZ mi nősítéssel is rendelkeznek.

JELLEMZŐI:

 • Szerkezet:
  A tok és a szárnyprofilok a DIN szabvány előírásai alapján 68 mm-es szerkezeti vastagságban rétegragasztott, hossztoldásmentes kivitelben készülnek. Az alkatrészek anyaga rétegragasztott borovi-, vagy lucfenyő, külön igény esetén vörösfenyő, vagy tölgy, de készülhetnek egzótákból (meranti, mahagóni) is. Az alapanyag a DIN szabvány előírásainak megfelelő, álló évgyűrűs, rétegragasztott profil. Az így kapott fa alkatrészekből készült nyílászárók esztétikusak és vetemedésre nem hajlamosak.
 • Üvegezés:
  Az üveg és fabetétek tetszőlegesen variálhatók. Az üvegezés két- vagy háromrétegű float üvegből készült hőszigetelő üveggel történik. A szerkezetek fokozott hőszigetelő (k= 2,6-0,7 W/m2K), fokozott hangszigetelő, betörésbiztos és/vagy díszített üvegezéssel rendelhető.
 • Felületkezelés:
  A szerkezetet ideiglenes gomba- és rovarölő védőalapozással minden esetben ellátjuk. A teljes védelmet biztosító felületkezelés a kiválasztott színminta szerinti az alapkezelt felületre kerülő lazúrozást követő 2 rétegű vizes bázisú kültéri lakkal érjük el.
 • Vasalat:
  A biztonságos záródást több ponton záródó zárszerkezet biztosítja, a követelményeknek megfelelően. Igény szerint távnyitó, beépített szellőző, ajtócsukó és speciális veretek rendelhetők.
 • Tömítés:
  A minimális légáteresztést a szárnyfalcban körbefutó speciális kamrás tömítőprofil biztosítja. A víz elvezetését alumíniumból készült, műanyag végdugóval ellátott vízvető biztosítja